om mentalträning

Om mig

Mental tränare och coach

Mental träning har verkligen gjort en stor skillnad i mitt liv. Den har bidraget till ett större självförtroende, starkare självbild, en inre trygghet, säkerhet och bredare lugn. Följ min historia och ta del utav mina insikter. 

Jag bor i Malmö med min sambo och dotter. Är uppväxt i Motala och flyttade ner till Skåne för 23 år sen. Förutom  att jag är licensierad mentaltränare är jag utbildad fritidsledare har arbetat med barn, ungdomar och äldre funktions handikappade  i sammanlagt 22 år.

Innan jag började träna mentalt, var mitt inre samtal hårt och dömande. Utåt var jag var utåtriktad, social och orädd. Men inom mig mådde jag rätt risigt. Jag kunde sitta ensam i min lägenhet eller vara ute på stan då mitt  inre samtal började, vilket hämnade mig att ta de livssteg jag önskade att ta. Jag trodde inte på min förmåga och styrka. En utav orsakerna till att jag inte trodde på mig själv var att under hela min skolgång var jag på grund utav min svåra stamning mycket mobbad. Varje dag var för mig en fight, både fysiskt och psykiskt. Min normala mentala stryka blev ofta utmanad. Dessa minnen utav min ungdom gjorde sig ofta påmind i vuxen ålder, Därav mitt hårda inre samtal.

Detta följde med mig rätt länge. Till den dag efter jag hade tränat mentalt i några månader och läst mycket om mental hälsa och utveckling.  Gjorde mina tankar om mig själv en hel omvändning. Mitt inre samtal bara tystade och min stamning blev både mjukare och kontroll bar. Vissa dagar stammande jag ingenting. Jag hade lärt mig med mentalträning att slappna av i muskler, tankar och sinnen. Detta var en underbar känsla och började för mig själv ta fram olika mentala övningar där jag lärde mina sinnen att behålla denna avslappning och lugn. Jag kan inte påstå att jag är helt fri ifrån stamning idag, men mitt tal  är betydligt bättre än vad den var för 3 år sen, då jag började med mentalträning.

Nu vill jag lära dig hur du får en  lugnare, tryggare och säkrare tillvaro. Göra upp med ditt förflutna, skapa den framtid du vill ha och släppa tankarna och känslorna och ditt agerande som står i vägen för din utveckling och fortsätta med mitt liv som du vill ha det. Du som stammar känner säkert igen dig i min historia. Dig vill jag lära tekniker som du kan använda utav för att få ett mer flytande och renare tal.

 

om mental träning

Mentalträning utarbetades redan på 1960 talet utav Fil Dr Lars-Eric Uneståhll.  Många har upplevt de goda effekterna utav träningen. Men som med alla annan träning behöver man träna kontinuerligt för att få effekt Visa som börjat träna har uttrycker att mentalträning är inget för dem. för de märker ingen effekt. Det är samma sak som att börja träna inför ett maratonlopp och efter 1 vecka ge upp för att man märker inte de effekter man önskar.

Då vi tränar mentalt, lägger vi in ord och bilder i våra tankar under ett avkopplat och avslappnat tillstånd. I detta tillstånd smälter vår logiska/ rationella  och den kreativa/ impulsiva samman och blir till en enhet och arbetar mot samma sak men har olika sätt att arbeta med det. De pratar till med varandra i stil med ” Med min intelligent och din drivkraft kan vi åstadkomma något stort.  Hjärnan  sänder de ut signalerna till  cellerna, musklerna och nerverna som lyder.

Detta gör  att processer inom startas och leder till

  • Ökad självkänsla och ett bättre självförtroende
  • Ökat självförverkligande och förbättrad självkännedom
  • Ökad koncentrationsförmåga och ett bättre fokus
  • Mer positiv attityd och inställning till livet och tillvaron
  • Du blir bättre på att styra dina tankar och få ökad kontroll
  • Du blir och känner dig lugnare, säkrare och mer trygg
  • Ökad arbetsförmåga och förbättrade studieprestationer
  • Förbättrade sociala relationer
  • Ökade förutsättningar att uppnå sina livsmål